יום שבת, 29 ביוני 2013

מחלף גדרה בהתהוות- עידכונים

כבר כתבתי על מחלף גדרה הרוקם עור וגידים בימים אלו ממש. כל פעם שאני חוזר מהצבא או נוסע חזרה אני רואה עוד שינוי בצומת, עוד כביש נסלל  עוד גשר נבנה, עוד נתיב מוסף. כולי תקווה שהמחלף יבנה בזמן שקבעו שהוא יבנה. בנתיים כל הכבישים כמעט ונסללו רק נשאר  הגשר, כל זאת אני אומר ממבט חטוף על המחלף. כעת אני רוצה לעבור על כל חלק וחלק מהחלקים במחלף. לא נגעתי במחלפון חפץ חיים ובמחלף בית רבן, משום שבסביבתם יש הכנות מקדימות לבנייתם. 

מפה של צומת גדרה כרגע, התמונה מWAZE + עריכה שלי 

הכיכר- פתוחה לתנועה חלקית 

הכיכר היא יציאה בדרך מבני עי"ש, בהמשך היציאה תהיה לכיון דרום, הכוונה למחלפון חפץ חיים, כעת היציאה היא מהכביש הרגיל. הכביש לעבר המחלפון טרם נפתח לתנועה. אם פונים שמאלה בכיכר, הכוונה מערבה מגיעים לבית הספר החקלאי כנות, חלק זה פתוח לתנועה. 

כניסה ויציאה חדשה לבני עי"ש- סגור לתנועה 


נסלל כביש חדש העובר ליד מגדלי המים בבני עי"ש, נבנה קיר אקוסטי שמקושט יפה, בנתיים עוד סגור לתנועה ויפתח רק בשלב בו מחלפון חפץ חיים ומחלף גדרה עצמו יבנו. 

 מעקף לבית הספר החקלאי כנות - פתוח לתנועה


הכניסה לבית הספר החקלאי כנות הועברה מכביש 41 לכיכר החדשה שנבנתה בדרך לבני עי"ש והיא מהווה כניסה חדשה שהיא חלק קבע בתוכנית של מחלף גדרה. הכביש שנסלל שם נפתח לתנועה וזו היא הדרך היחידה להכנס לכנות. 

הגשר (לב המחלף)- סגור לתנועה

הגשר נבנה על כביש 40 ומתחתיו יעבור כביש 7, כעת נמצא בשלבי בנייה מתקדמים. כל מחלף גדרה יסוב סביב הגשר הזה, ממנו ירדו גשרונים שיתחברו לכביש 7 ויאפשרו זרימת תנועה חלקה בין כביש 40 ל- 7. תנועת המשאיות מנמל אשדוד לעבר כביש 6 תתבצע בצורה חלקה, בלי שתי צמתי הטי המרומזרות שיוצרים עומסים כבדים על הצומת. 

מעקף כביש 40 - פתוח לתנועה


התנועה בכביש 40 הוסטה לכביש שהכינו אותו כחלק זמני מהמחלף, כדי לאפשר עבודה על המחלף עצמו . ככל הנראה אחרי הפתיחה של המחלף חלק מהכביש ישמש כפנייה לבני עי"ש מכביש 7 המחודש.  

יום שישי, 28 ביוני 2013

אמלחיית גרניט- מה יצא מזה?

לבסוף אחרי שני פוסטים של "לוגיסטיקה" אני רוצה לעסוק בתכלס, במילים אחרות, מה יצא מזה?, מה הן היכולות של האמלחייה החדשה של סוללה גרניט? ראשית כל אני חייב להגיד שלפני כן לא ידעתי לתפור כלל במכונת תפירה, לא הייתי בכיוון בכלל,הייתי מתפעל מהשיפצ'ורים ושואל "איך עשו את זה?". המפגש שלי עם מכונת התפירה והניסיון שצברתי מאז שהתחלתי לעבוד איתה התעשר מאוד.  היום אני יודע לתפור ברמה יותר מסבירה, פעם התקשתי לתפור פאץ', היום זה קלי קלות בשבילי. כיום אני יודע לתפעל את המכונה כדי שאני אוכל לעבוד ברמה טובה. אני יכול לתפור רצועות מאפס, לקשט  רצועות קיימות, לתפור חובקים, כיסויי דיסקית, כיסויי מחסניות ועוד שלל של  תוצרי אמל"חיה. למרות שלא תמיד יש מספיק חומרי גלם אבל אני בכל זאת מנסה לעמוד בהזמנות של כולם, בין אם הם קצינים, מפקדים או סתם חיילים בסוללה. בנוסף לכך ביכולתי לבצע תיקונים שונים בווסט.
רצועות אמל"חיה אופייניות 
העובדה שקיימת אמלחייה בסוללה צעירה היא מאוד חיונית, לפי דעתי. חיילים שזה עתה מגיעים לסוללה יכולים לראות באור יותר חיובי את הסוללה שהם זה עתה הגיעו אליה, לקבל יותר מהשירות שלהם. למרות שהאמלחיה היא אלתור אחד גדול, כולם ששים לבקש שיפצורים לנשק, רצועות, פאוצ'ים וכל מיני תוצרי אמלחיה מינהם. אני מאוד שמח לרמה שהגעתי אליה, לא חשבתי לפני חצי שנה שהאמל"חיה תוכל לייצר מגוון כזה של שיפצורים. למרות זאת, אני לא מרוצה מכך שאני "מחזיק" הזמנות זמן רב מידי, ולא מכין אותן באופן מיידי. חיילים בסוללה ואפילו מסוללות אחרות מבקשים שיפצורים מהאמל"חיה, איפלו כמה קצינים מהגדוד ביקשו רצועות. חלק מחיילי הסוללה "משווקים" את שירותי האמל"חיה ומבאים "הזמנות" מרחבי הגדוד והחטיבה.     
חובקים לנשק, הוכנו כשי למסע השלמות למחזור אוג 12 
עם הזמן אני מקווה להמשיך ללמוד לתפור ברמה יותר טובה, להגיע למצב בו אני תופר ווסטים. למרות שבחיל התותחנים הווסט חשוב בעיקר בתקופות של הקו חי"ר והן לא רבות כל כך. בכל דבר הנתפר באמלחייה ניתן להשתפר, לבחון דרכים חדשות ולשפר את הקיימות. בשביל זה צריך הרבה זמן סבלנות ורצון ללמוד איך לתפור את השפצורים השונים. לפעמים ניסוי ותעייה עוזרים להבין איך וכמה חומר צריך כדי לתפור דבר מסויים. לפעמים מסתכלים ברישומי האמלחיסט הראשון בסוללה שהשאיר פתק ובו מידות לכל מיני שיפצ'ורים ומתאימים את המידות לפי זה. 

רצועה שהסרספ צילם והעלה לאינסטגרם
רצועה שצילם חבר מהסוללה