יום שישי, 21 במרץ 2014

משוחרר מצה"ל

ביום ראשון ה-16.03.2014 השתחררתי רשמית משירות סדיר בצה"ל. השחרור התבצע בבית התותחן שבזכרון יעקב, שם כמיטב המסורת הצה"לית גזרתי את החוגר שלי. לאחר מכן שוחחתי עם גורם מגדוד המילואים אליו שובצתי, שהסביר לי את אופי הגדוד והשיבוץ שלי בו. לאחר שיחת תודה עזבתי את המקום! משוחרר מצה"ל. 
חוגר מילואים ותעודת הערכה
גוזר את החוגר 
השירות בצבא סיפק לי הרבה חוויות מהרבה מקומות ומצבים שונים בהם יצא לי להיות. בצבא אתה כל הזמן מוקף באנשים שאתה יכול לדבר איתם או לחלוק חוויות. בנוסף, אני אישית ניצלתי את השירות שלי ללמוד קצת מתחום התפירה, מה שלא היה קורה באזרחות. אני מודה שאני אתגעגע לחלק מהדברים בצבא, כמו השיחות באמצע הלילה בעמדת שמירה, לתפור שיפצורים באמל"חיה ועוד כמה דברים ששכחתי. לבסוף אני רוצה להודות לסוללה גרניט, שבה שרתתי אפשר להגיד מיומי הראשון עד יומי האחרון בשירות סדיר. איתה עברתי את השינוי מסוללה מחזורית לסוללה מבצעית וותיקה בגדוד.  

יום שישי, 14 במרץ 2014

חירייה

חירייה, מי לא מכיר את סיפורה. מזבלה שגדלה לממדים עצומים וגרמה למפגעים סביבתיים רבים. במשך 47 שונות פעילותה של מזבלת חייריה הגיעו אליה 16 מיליון קוב פסולת מרשויות מקומיות בגוש דן שנאספו על פני שטח של 450 דונם, מה שיצר את הר הזבל הגדול כל כך שהתנשא לכ-60 מטרים מעל פני הים.  האזור סבל ממפגעי ריח, זיהום הנחלים בסביבה, קריסת מדרונות ועד מפגע של השחפים שאיימו להשבית את נתב"ג.  
חירייה מכיוון מערב
בשנת 2001 החליט איגוד ערים דן לתברואה להתחיל בשיקום הר הזבל, כדי להפוך אותו ממפגע לפארק רחב ידיים באזור הכי צפוף בארץ. כדי להפוך אותו לכזה, ארגנו תחרות אדריכלים לפרויקטים לשיקום חירייה. בתחרות זכה פיטר לאץ אדריכל בעל שם עולמי בפרויקטים מהסוג הזה. נחשב למומחה לשיקום אזוריים תעשייתים או מזוהמים לשימוש חוזר, כגון פארקים או מגורים.  כיום ליד חייריה ממוקמת תחנת מעבר, אליה מגיעות כ- 1000 משאיות כל יום, הזבל שלהן נדחס למשאיות גדולות יותר ומועבר להטמנה באתרי פסולת חוקיים בנגב העובדים על פי התקנים שהמשרד להגנת הסביבה קבע. 
"המרפסת" תצפית מטרופולינית ביום אביך 
כדי לשקם את ההר נדרשות כמה פעולות, קודם כל מייצבים את מדרונות ההר ע"י פסולת בניין שעברה תהליך מיחזור. מרחיקים את הנחלים מהר הזבל, אוספים את התשטיפים שמגיעים מבטן ההר אל האגנים הירוקים לטיהורם. שואבים את  גז המתאן מבטן ההר, הנוצר מהתפרקות הפסולת, ומשמש להפקת אנרגיה ירוקה. בצמוד להר מוקם פארק מיחזור היכלול מתקנים שונים למיחזור וטיפול בפסולת. 
המרכז לחינוך סביבתי- לידו קפה חירייה 
בשנת 2005 הוקמה חברת פארק אריאל שרון כחברת בת של המשרד להגנת הסביבה. החברה אחראית להקמתו של הפארק ושיקום הר הזבל חייריה. בפברואר 2014 נפתח מתחם לב ההר, הכוונה לשטח הנמצא על הר חירייה ובו נבנו שבילים ואגם אקולוגי ולידם אמפיתאטרון ובנוסף הכנה לבית קפה ומרכז מבקרים. כיום לא ניתן להכנס באופן עצמאי אל המתחם, אלא ע"י שאטל שיוצא מפארק המיחזור בכל שעה עגולה בין 9 ל-12 בצהרים.  העלייה להר כוללת הדרכה ותצפית.
חירייה מצפון מערב 

יום רביעי, 5 במרץ 2014

טיול ספונטני באופניים 2

גם הפעם, בלי לחשוב יותר מידי יצאנו לרכב באופניים. בניגוד לפעם הקודמת שהגדרנו יעד, הפעם הגדרנו רק את כיוון הנסיעה- גדרה. כל מה שקרה אחר כך היה ספונטני לגמרי, לאן נוסעים הוא שאל אותי? אמרתי בוא נמשיך בשביל ההוא ופשוט נסענו כך. התחלנו  בכביש היציאה החדש מבני עי"ש, עוד לפני שפתחו אותו לתנועת כלי רכב, חצינו את כביש 40 והמשכנו לעבר הגשר החדש שנבנה כחלק ממחלף גדרה. הגענו לתחנת הדלק מדרום לגדרה שם המשכנו לעבר השדות והשתלבנו לתוך גדרה.
נחל שורק, בקרבת קדרון 
גשר אירי בנחל שורק  בקרבת מושב בניה 
חצינו את גדרה לאורכה ברחוב פינס ויצאנו מגדרה לעבר קדרון. שם אחרי נסיעה קצרה חתכנו לשדות שאחרי קדרון כשאנו חוצים את נחל שורק, היחסית זורם, המשכנו איתו קצת מזרחה ואז פנינו למערב. אחרי נסיעה קצרה הגענו לנחל גמליאל היבש לגמרי. חצינו את כביש 40 מתחתיו והמשכנו לאורך נחל גמליאל מערבה. אחרי רכיבה קצרה  בשדות שאחרי, הגענו שוב לגדתו הדרומית של נחל שורק. המשכנו לרכב לצדו עד שהגענו לגשר אירי באזור בניה שם חצינו את נחל שורק לכיוון בניה. הכוונה בגשר אירי היא לגשר אשר עובר בתוך תוואי הנחל, בלי עמודי תמך כלשהם. כאן החלטנו שצריך להתחיל לחזור.
המסלול באורך של כ- 27 קילומטר 
חצינו את כל בניה, לכיוון כביש 4102 כשאנו חולפים בחזרה לכיוון דרום על ישובי גדרות, הגענו עד לצומת גבעת וושינגטון או בשמו החדש מחלפון גבעת רבן. עשינו סיבוב קצר בקבוצת יבנה וכשהבנו שאין איך לצאת מהישוב אל השדות חזרנו בעקבותינו ועקפנו אותו. המשכנו מזרחה בתוואי כביש 7 החדש שנסלל שם. אחרי נסיעה קצרה פנינו שוב דרומה, כך שהגענו למושב נווה מבטח, אותו חצינו במהירות והגענו לביצרון המוכרת לנו עד מאוד, שם עצנו לריענון מהרכיבה הארוכה. לאחר מכן סיימנו את הרכיבה בבני- עי"ש מקום מגוריי.

יום שלישי, 4 במרץ 2014

מחלף גדרה בהתהוות- עידכון שני

מחלף גדרה ממשיך להיבנות בשלבי ענק, בימים אלו נפתח הגשר שנבנה קודם לכן, כדי שיוכלו להשלים את בניית וחיבור הרמפות, בין כביש 40 ל-7 החדש. וכמובן סלילת קטע כביש 7 העובר מתחת לגשר. 

כניסה מכביש 40 לאזור תעשייה כנות - נסגר לתנועה 
הכניסה והיציאה נחסמו, בהמשך הכביש ישמש כנתיב יציאה מכביש 7 מכיוון אשדוד לבני עי"ש. כרגע מורידים את שכבות האספלט הרבות. 
צומת חצור- סגורה לתנועה 
כניסה ויצאה חדשה לבני עי"ש- כביש 3933 נפתח לתנועה 
היציאה והכניסה מבני עי"ש נניתנות אך ורק מכביש זה, מתחבר לכביש 40 בצומת מרומזרת. במקום צריך עפ"י התוכניות להבנה מחלפון חפץ חיים אך  בניגוד לשאר חלקי הפרויקט נראה שמחלפון חפץ חיים לא ייבנה בקרוב, אם בכלל, במקום זאת צומת הפנייה לבני עי"ש עברה דרומה לצומת חפץ חיים. 


היציאה החדשה מבני עי"ש
ההתחברות לכביש 40
הגשר -פתוח לתנועה 
התנועה במעקף שנבנה באופן זמני הועברה לגשר, עד שתושלם בניית הרמפות וסלילת כביש 7 מתחת לגשר.  ואז ישתנו הסדרי התנועה בצומת שעל הגשר. 


הגשר, ועבודות הבנייה מתחתיו
על הגשר
מחלפון בית רבן- פתוח חלקית 
נבנה הגשר שישמש מעבר מעל כביש 7 החדש.  הסתיימה  בנייתו של גשר זה במחלפון בית רבן שממערב למחלף עצמו כעת מתבצעת עבודות לסלילת כביש 7 מתחתיו שבסיומה יועברו נתיבי הנסיעה מתחת לגשר.

הגשר במחלפון בית רבן