יום רביעי, 13 בדצמבר 2017

גינה אורגנית הפקולטה לחקלאות

מזה זמן רב ישנה גינה בפקולטה הנקראת הגינה האורגנית. בתחילת הלימודים שלי היא הייתה ממוקמת במקום די תמוהה. בפינה של הפינה במקום מוצל ומלא בעיות שנובעות ממיקומה של הגינה. למרות זאת כל שנה היה ניסיון לגדל שם משהו. בעיקר אנשי שנה א' שלא היו מודעים לבעיות הקיימות שם. אחרי זמן מה הוחלט להעביר את הגינה למיקום חדש בו היא כבר נמצאת כמעט שנה וחצי. 
שלט הכניסה לגינה 
הגינה האורגנית היא בעצם הרבה ערוגות שמחולקות לכל החפץ לגדל דבר מה ולהתנסות בת'כלס לגדל משהו, לרוב סטודנטים ועובדים בפקולטה. את הגינה מנהלת אגודת הסטודנטים בפקולטה בעזרת פרויקטור שאחראי לגינה בפועל. 
שלט המודיע שאין לקטוף ללא רשות המגדלים 
בשטח הגינה ישנה מערכת השקייה אוטומטית וכשמה היא אורגנית הכוונה בלי ריסוס של הגידולים או הדברת חרקים או עשבייה. ניתן לקבל יבול יפה גם ככה. רוב הגידולים הם עונתיים ומתחלפים מידי עונה בעיקר ירקות שונים, תבלינים וגם פרחים פה ושם. 
אחת הערוגות בגינה האורגנית 
יש עוד מה לעשות כדי לפתח ולהעשיר את הגינה האורגנית בפקולטה לחקלאות. אני אשמח לראות את הגינה מתפתחת עוד ועוד. 

מנביטים צמחי בר

אנחנו נמצאים בפתחו של החורף, כל הצמחים החד שנתיים עומדים להתעורר ולנבוט. אז אנחנו יכולים לעזור להם ולהנביט אותם לפני כן, הכוונה ממש עכשיו. עשיתי את זה מאחורי הביניין במעונות בפקולטה לחקלאות. 
מראה כללי

התחלתי להנביט צמחי בר שונים לצורך שתילה שלהם. חלק מהם נובטים בקלות ולחלק לוקח זמן. למשל אגרוסטמת השדות ומרוות ירושלים נבטו בהמוניהם ישר אחרי הזריעה. היה גם ניסיון להנביט סבונית השדות ותלתן דו גוני שנכון להיום עוד לא נבטו.  בנוסף הנבטנו גם זרעים של ירקות חורף שונים, בעיקר עלים.

נבטים של דרדר כחול
 בתחילה דרדר כחול לא נבט טוב ובניסיון השני הייתה נביטה משמעותית. ייתכן והמקור של הזרעים היה שונה. אחד לפני שנתיים ואחד לפני שנה.  


עולש מצוי נובט
העולש נאסף משדה בור בבני עי"ש והונבט השנה. כמו כן גם הונבטו זרעים של עולש מכפר מנדא. לא הייתה נביטה משמעותית, בזרעים מכפר מנדא היה אחוז נביטה גבוהה יותר אולי בשל כך שחפי המעטפת הוסרו והזרעונים היו חשופים לעומת אלו שנאספו מבני עי"ש שהונבטו כמו שהם.  

נבטים של מרוות ירושלים
מרוות ירושליים לבקנית
 הייתה נביטה משמעותית של מרוות ירושלים. תופעה שנצפתה בנבטים של מרוות ירושלים הייתה צמחים לבקנים- וואריגאנטים-הפגועים בפיגמנט הירוק הלא הוא הכלורופיל, ואי לכך הם לא שורדים יותר משבועיים אחרי הנביטה. ניתן לגדל אותם בעזרת מי סוכר.

נבטים של אגרוסטמת השדות
הנבטים אחרי התפתחות שלהם מועברים להמשך גדילה, את חלקם העברתי לגינת צמחי ארץ ישראל ע"ש רוחמה ברלינר בפקולטה לחקלאות.